Over ons

Over de Kleine Prins
De Kleine Prins is een kleinschalig kinderdagverblijf gelegen bij het Prinseneiland in het centrum van Amsterdam. We zijn gehuisvest in een voormalig schoolgebouw met ruime, lichte en sfeervolle groepsruimtes. De Kleine Prins bestaat uit drie horizontale groepen; een babygroep, een dreumesgroep en een peutergroep. De groepen zijn zo ingericht dat kinderen veel ruimte hebben om te spelen en te ontdekken. In de monumentale gang vind je nog meer speelruimte en een kleurrijk kinderatelier. Er wordt veel gebruik gemaakt van de ruime buitenspeelplaats (220 M2), met echte appelboom! Alle groepen grenzen aan de afgesloten tuin. Zodra het weer het enigszins toelaat gaan we naar buiten.

0_IMG_3997

Geschiedenis
Meer dan 30 jaar geleden is kinderdagverblijf De Kleine Prins opgezet door een aantal ouders. Toen nog als échte ouder participatie crèche, waarbij de ouders ook zelf meehielpen op de groep. In de loop der tijd professionaliseerde De Kleine Prins, en werd het onderdeel van verschillende overkoepelende organisaties. In 2014, toen een volgende reorganisatie aangekondigd werd, besloot een aantal ouders weer zelf het heft in handen te nemen. Zij richtten Stichting KDV De Kleine Prins op.

Zo kon De Kleine Prins vanaf 1 juli 2014 verder gaan als zelfstandig kinderdagverblijf. Hiermee biedt De Kleine Prins een kinderdagverblijf aan waarbij kleinschaligheid, een betrokken oudergroep en professionaliteit op unieke wijze worden gecombineerd.

Opzet De Kleine Prins

Het vaste, hechte en betrokken team van pedagogisch medewerkers is al een geruime tijd werkzaam bij de De Kleine Prins. Zij staan onder leiding van een ervaren locatiemanager. De Kleine Prins heeft een bestuur dat bestaat uit 3 ouders. Het bestuur is verantwoordelijk voor de zakelijke gang van zaken. Daarnaast is er een oudercommissie .

Het wordt op prijs gesteld als ouders bereid zijn een zekere inspanning voor De Kleine Prins te leveren. Dit kan door zitting te nemen in de oudercommissie, maar ook in de vorm van hulp bij klein onderhoud, hulp bij jaarlijkse schoonmaakwerkzaamheden/ klusdagen, marketing activiteiten en/of begeleiding bij speciale (kunst/muziek) activiteiten.

Er zijn regelmatig activiteiten met/ in de buurt. Zo gaan de peuters een aantal keer per jaar zingen met de ouderen uit verzorgingshuis De Rietvinck. We bezoeken de bibliotheek in de Spaarndammerstraat tijdens de Kinderboekenweek, en gaan op bezoek bij dierenboerderij De Dierencapel. Door een combinatie van een professionele leiding, kleinschaligheid en een betrokkken oudergroep biedt de Kleine Prins kwalitatief zeer goede opvang met ruimte voor leuke/creatieve (extra) initiatieven.

Wie werken er
Leidinggevende/ locatiemanager Madelien de Regt
Pedagogisch medewerksters: Maureen, Aster, Bouchra (babygroep), Jessica, Maura, Lisa (dreumesgroep), Fatima, Asha, Richelle(peutergroep)
Bestuur: Pim Hermeling, Ineke van Tol en Sarannah Vonk.